Казкові костюми від майстрині з Черкащини Айни Гассе стали окрасою фільму-фентезі “Тільки Диво” і резиденції Святого Миколая у Києво-Печерській Лаврі

Дата: 02.12.2018
Автор:

Вже нинішньої зими у кінотеатрах України планується показ фільму-фентезі «Тільки Диво». Це казкова історія про сім’ю, кохання, добро та дивовижні події, що розгортаються в переддень Святого Миколая.

Під дією різдвяного дива головні герої – юнак Северин та його сестра Аніка не лише долатимуть труднощі, а й знаходитимуть справжнє кохання і будуватимуть міцну дружбу. За сюжетом фільму вони потрапляють у вир неймовірних пригод і різних випробувань задля порятунку хворого батька. І все це на фоні чарівної природи Українських Карпат!

ільм «Тільки Диво» цікавий тим, що є одним з перших в Україні у жанрі дитячої казки. Стрічка знімається на замовлення Міністерства культури та Держкіно, її бюджет – майже 62 мільйони гривень, з них 44 мільйони – державні кошти. Над стрічкою працюють понад шість сотень фахівців, серед них – більш як 200 акторів та професійних фігуристів. Олена Каретник – режисер, автор сценарію та продюсер фільму.
Задіяні у зйомках десятки тварини, які на широких екранах літатимуть та розмовлятимуть. Над спецефектами до фільму працює українсько-американська компанія Gloria FX. Вона знана у світі, зокрема, за роботами над кліпами світових зірок. Торік Gloria FX отримала відзнаку MTV Video Music Awards за «Кращі візуальні ефекти».

Відома українська дизайнерка родом з Черкащини Айна Гассе задіяна у проекті в ролі художника по костюмах. Спеціально для героїв фільму сворює понад півтисячі оригінальних казкових костюмів, із них – 300 ручної роботи.

В Буковелі спеціально для зйомок фільму побудували локацію «Дім Марії» та створили штучне озеро-ковзанку. У рамках зйомок фільму було заплановано зведення казкового містечка Миколая та зйомки у Ісландії (льодовик Ватнайокутль).

У Великій лаврській дзвіниці Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника для киян та гостей міста цими вихідними вже відкрилась резиденція Святого Миколая.
У резиденції гості можуть відвідати кабінет Святого Миколая та поспілкуватись з ним. Крім того, відвідувачі можуть побувати в “Альтанці бажань” та написати лист Святому Миколаю, а також здійснити відеоподорож стежками Миколая Чудотворця.Під час відвідин резиденції гості також зможуть познайомитись з унікальними творчими роботами близько ста майстрів з України, Грузії, Ізраїлю різної техніки виконання. До того ж, можна буде побачити виставкові роботи “Музею на крилах” з міста Кремінна Луганської області.

Особливістю цьогорічної резиденції святого Миколая стане представлення містечка янголів – Міжнародної виставки авторських ляльок “Янголи, ті… що завжди поруч”. Цікавою новинкою є вишитий QR-код резиденції, а її родзинкою стала локація від кінокомпанії Kazka Production – декорації і костюми Айни Гасе з фільму «Тільки Диво». Резиденція Святого Миколая працюватиме по 25 грудня.

Прокат українського фільму-фентезі «Тільки Диво» запланований в Україні, США, Канаді та європейських країнах. Триватиме показ кінокартини 110 хвилин.

http://www.discoverukraine.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру