“Вісті з культурного фронту”: на кіноекрани країни вийшов історичний бойовик “Король Данило”

Дата: 26.11.2018
Автор:

Після двох років зйомок Тарас Химич запрезентував фільм «Король Данило». Режисер позиціонує його як історичний бойовик, базований на біографії Данила Романовича, але частково із вигаданими епізодами та героями.  Про це повідомляє zaxid.net.

«Ми беремо найактивніший період життя короля Данила, в 30 років і далі, тобто людина в розквіті сил, що він здобув, як зміг перемогти різними засобами супротивника і про те, як він це робив, цікаво, не прямолінійно», ‒ розповідав режисер Тарас Химич ще на початку знімального процесу.

На прем’єрі у Львові творча команда розповіла про зйомки і саму стрічку.

«Насправді це ігровий фільм, він базується на історичних подіях, але він зроблений як «Король Артур», є частково додумані моменти для того, щоб було цікаво», ‒ додає помічник режисера, один із художників фільму Олексій Лань.

«Історичних фактів напевно не так багато, скільки екшну, багато каскадерів професійних працювало, які вміли різні трюки робити», ‒ каже виконавець ролі боярина Ярослав Василик.

«Довелося вивчити багато нового: це фехтування мечем, верхова їзда, довелося набрати масу 9 кілограмів. Більшість часу ми проводили на полі зі зброєю, тобто це було і болото, і пилюка, і жара, і роса, і вогонь. Я кайфанув, бо я це люблю», ‒ зізнається Юрій Вихованець, виконавець ролі Василька, брата короля Данила.

«Я граю роль побратима, друга короля Данила. Я просто переносив себе в той час, одягав костюм і розумів, що була така людина в той час з таким характером, з такими амбіціями, з такими ж рисами, як у кожної людини, хитрістю, любов’ю, відданістю, зрадою», ‒ розповідає Олег Сікиринський, виконавець ролі боярина Гордія Мстиславовича.

«Ти потрапляєш зовсім в інший світ, приміряєш все на себе. Мені навіть здається, що це ліпше, ніж працювати у сучасному, тому що в сучасному ти такий, як ти є, а тут відповідно інші рухи, інша манера, ти себе по-іншому зовсім поводиш», ‒ згадує виконавиця ролі служниці королеви Марина Мазур.

«Спеціально для зйомок був побудований замок під Львовом. А ще в Галич ми їздили, знімалися, в П’ятничанах були, там, де ще збереглися будівлі тої доби і наступного століття», ‒ додає помічник режисера Олексій Лань.

https://zaxid.net/news

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру