Книги, які допомагають боротися: у Києві відбулася презентація роману письменника з Черкащини про генерала УНР Юрка Тютюнника

Дата: 24.11.2018
Автор:

Презентація роману Євгена Стеблівського “Генерал. Пророцтво Юрка Тютюнника” відбулася 23 листопада в Києві, у Національному музеї літератури України.

Євген Стеблівський

Роман розповідає про великого українця, командарма УНР, уродженця Будища (Звенигородського району сучасної Черкащини) Юрія Тютюнника, про його перемоги і нищівні поразки.

Доля Юрка Тютюнника дивовижна. Внучатий племінник самого Тараса Шевченка, генерал-хорунжий армії УНР. Брав гору над арміями «переможців світу» – Антанти: союзних військ Англії, Франції, Польщі, Сербії, Греції, Росії, Румунії. Тричі засуджений до смертної кари – з яких двічі зумів перевербувати на свій бік усю розстрільну команду…

Автор книги, Євген Стеблівський – як і генерал Тютюнник, родом з Черкащини – зі Звенигородки. Цікаво, що і Михайло Слабошпицький, директор столичного видавництва «Ярославів Вал», де вийшла друком книга – теж родом з Черкащини, з Мар’янівки Шполянського району.

Залишаючи автограф у книзі для Музею історії Холодного Яру, письменник Євген Стеблівський ще раз підкреслив, що пам’ятає своє коріння – написав: «Моїм землякам, з пошаною».

Присутній на презентації офіцер ЗСУ Сергій Базарний, який під час героїчної оборони Савур-могили був заступником 1-го гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону 28-ї окремої мехбригади, підкреслив важливість подібних літературних творів для патріотичного виховання українців.  Офіцер зазначив: і книги Стеблівського про часи Визвольної боротьби 100-річної давнини, і його книги про сучасну війну відзначаються історичною достовірністю, виваженістю в подачі фактів і любов’ю до України.

Нагадаємо: Євген Стеблівський  — український письменник, журналіст, волонтер. Окрім книги «Генерал. Пророцтво Юрка Тютюнника», на писав романи «Звенигора. Шабля на комісара», «Кіборги. Сага про воїнів», «Дорогою до схід сонця», «Завтра може не бути» та ін.

Підготував Петро ДОБРО. Фото Наталії КРАВЕЦЬ

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру