У київському метро з’явився незвичайний потяг

Дата: 22.11.2018
Автор:

Національний музей “Меморіал жертв Голодомору” спільно з КП “Київський метрополітен” презентували у столиці науково-просвітницький проект “Потяг української ідентичності”.

Про це повідомляє “Укрінформ”.

У вагонах одного з потягів “синьої” гілки київського метрополітену розміщено серію інформаційних постерів, які розповідають пасажирам про унікальні факти з історії, культури, побуту України та про її державний потенціал на початку ХХ століття.

ФОТО: УКРІНФОРМ

Крім того, з фото люди дізнаються, що саме небажання радянської влади відпустити Україну зі складу СРСР спричинило один із найбільших злочинів в історії людства – Голодомор-геноцид, об’єктом якого стала українська нація.

ФОТО: УКРІНФОРМ

Як зазначила генеральний директор музею “Меморіал жертв Голодомору” Олеся Стесюк, українці погано обізнані про Голодомор, для багатьох цей геноцид і досі є історією про голод, який “виник через перегини на місцях у зв’язку з індустріалізацією”.

Тому, вважає науковець, постала гостра потреба залучати нові формати подачі інформації, які б дозволили охопити максимальну аудиторію.

У КП повідомили, що потяг курсуватиме синьою гілкою до 10 грудня.

ФОТО: УКРІНФОРМ

 

www.pravda.com.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру