Українські військові випробували роботизовані безпілотні комплекси

Дата: 16.11.2018
Автор:

На Чернігівщіні, на військовому полігоні, провели випробування роботизованих наземних та безпілотних авіаційних комплексів типу «мультикоптер», що застосовуються для виконання завдання з бойового, інженерного та розвідувального забезпечення.

Випробування провели представники Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

Під час випробувань були враховані перешкоди на полі бою, такі як застосування засобів радіоелектронної боротьби, розмінування місцевості, пошук, виявлення та знешкодження диверсійно-розвідувальних груп противника тощо.

“Ці комплекси є дистанційно керованими, можуть бути застосовані для виконання завдань в районах підвищеного ризику. Для військовослужбовців це можливість ведення бойових дій в безпечних умовах”, — зазначив начальник відділення — провідний інженер-випробувач Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки Максим Геращенко.

Основним етапом випробувань стало виконання завдань з ведення бойових дій в населеному пункті, застосування роботизованих наземних об’єктів у якості вогневих точок та здійснення заходів щодо злагодження дій механізованих підрозділів.

Результатом таких випробувань повинно стати впровадження на передовій наземних роботизованих комплексів та ефективне використання безпілотних авіаційних комплексів під час підготовки та ведення бойових дій, що дасть змогу зберегти життя не одного українського захисника на передовій.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру