ВПС України посилились відновленим стратегічним аеродромом

Дата: 12.11.2018
Автор:

Аеродром Долгінцеве введений до строю. Виконується програма щодо розбудови злітно-посадкових смуг.

На Дніпровщині, під Кривим Рогом, відновлено роботу військового аеродрому Долгінцеве. Днями він прийняв перший з 2001 року військовий літак Ан-26. Про це йдеться у відео, яке було оприлюднено Командуванням повітряних Сил ЗСУ на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Повітряні сили ЗС України відновлюють аеродромну мережу на південно-східному напрямку, – йдеться в підписі до демонстраційного відео.

Аеродром (Долгінцеве) введений до строю. Виконується програма щодо розбудови злітно-посадкових смуг. Наразі функціонує лише одна ВПС. На наступний рік планується відновити руліжну доріжку, магістральні доріжки й стоянки літаків, – заявив начальник логістики Командування Повітряних сил України Віктор Кириченко.

Також він добавив, що у 2019 році на аеродромі буде сформована й авіаційна комендатура.

Варто нагадати, що військовий аеродром Долгінцеве під Кривим Рогом функціонував із середини 1950-х років. На ньому дислокувався авіаполк військово-транспортної авіації – 363 ВТАП (в/ч 22527), що входив в 3-ю авіаескадрилью 6-ї Гвардійської військово-транспортної авіадивізії. У 2000 році полк був розформований, а у 2004 році остаточно перебазований.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру