Український фільм “Донбас” здобув премію на фестивалі у Стамбулі

Дата: 05.11.2018
Автор:

Фільм українського режисера Сергія Лозниці “Донбас” став лауреатом премії кінофестивалю “Богазічі” в турецькому Стамбулі. За словами президента України Петра Порошенка, нагорода фільму Лозниці демонструє вагомі результати у сфері культурної співпраці України і Туреччини. 

Фото: Донбас. Фільм Сергія Лозниці / Facebook

Фільм “Донбас” українського режисера Сергія Лозниці здобув премію на фестивалі в Стамбулі (Туреччина). Про це 3 листопада у Twitter повідомив президент України Петро Порошенко. “Фільм відомого українського режисера Сергія Лозниці “Донбас” отримав премію кінофестивалю “Богазічі” у Стамбулі. Художній фільм “Кіборги” вийшов на великий екран у Туреччині”, – написав президент. За словами Порошенка, нагорода фільму Лозниці демонструє вагомі результати у сфері культурної співпраці України і Туреччини.

“Донбас”, який вийшов на екрани в Україні 18 жовтня, знімали у копродукції України, Нідерландів, Франції та Румунії. У головних ролях знімалися українські та російські актори, серед яких Тамара Яценко, Георгій Делієв, Ніна Антонова, Наталія Бузько та інші. Зйомки відбувалися у Кривому Розі. У стрічці йдеться про ситуацію на сході України. Журі Каннського кінофестивалю відзначило Лозницю за роботу над “Донбасом”. Стрічка також претендує на “Оскар” у номінації “іноземний фільм”. Російські дипломати назвали “Донбас” політизованим, заангажованим і спрямованим розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

 

https://gordonua.com

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру