Черкаськi оптика з електронікою допомагають гелікоптерам ЗСУ знищувати наземні бронецілі з максимальною точністю

Дата: 04.11.2018
Автор:

Українськими військовими днями проведені бойові випробування гелікоптера типу Мі-8МСБ-В з оптико-електронним модулем для виявлення цілі та наведення ракети (ПМ-ЛКТ) розробки ДП НВК «Фотоприлад» (м.Черкаси) під час стрільб керованою ракетою РК-2В протитанкового ракетного комплексу «Бар’єр-В», розробки та виробництва КБ «Луч» (м.Київ). 

«Бар’єр-В» — це протитанковий ракетний комплекс, що призначений для установки на модернізований гелікоптер Мі-24. Він оснащується ракетою РК-2В.

Короткі технічні характеристики:

•  довжина пускового контейнера 1917 мм
• максимальна дальність стрільби – 7500 метрів
• система наведення — автоматична по лазерному променю з телевізійно-тепловізійним автоматичним супроводженням цілі.

Як повідомляє Український мілітарний портал, використання цього ПТРК стало можливим завдяки модулю ПМ-ЛКТ, розробленому черкаським ДП НВК «Фотоприлад», що входить до складу комплексу 524Р, який встановлено на борту гелікоптера Мі-8МСБ-В та у перспективі може встановлюватись на гелікоптери Мі-2 та Мі-24.

Комплекс 524Р призначений для вирішення  завдань цілодобового огляду, виявлення, розпізнавання та автоматичного супроводу наземних та повітряних, рухомих та нерухомих цілей, а також для бойового застосування ракет РК-2В с борту гелікоптеру. Комплекс керованого озброєння 524Р з ракетою РК-2В забезпечує дальність виявлення цілі типу танк до 10 км, а сама ракета здатна вражати цілі на дальності до 7,5 км.

Перші льотні випробування дослідного зразка модуля розробки черкаських конструкторів були успішно проведені військовими ще 10 – 14 липня на аеродромі «Вознесенськ» та на полігоні «Широкий Лан». Очікується, що вже до кінця цього року комплекс 524Р буде прийнятий на озброєння української армії.

Черкаські оптико-електронні модулі допомагають вертолітникам «засікти» наземну ціль з відстані 10 кілометрів і знищити її за 7,5 км

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki


Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру