Росія буде покарана за підлість: Європа й Америка об’єднуються у звинуваченнях Кремля в організації кібератак по всьому світу

Дата: 05.10.2018
Автор:

Дії Росії, спрямовані проти світової спільноти і в кібератаках виявилися примітивними й прогнозованими...

Німеччина та Франція приєдналися до Великобританії, США, Нідерландів та Канади щодо звинувачень РФ у кібератаках.

Німецький уряд, повідомляє DW, повністю довіряє оцінці британської та нідерландської влади щодо кібератак з боку Росії.

“Ми засуджуємо такі напади на міжнародні організації та на об’єкти наших союзників. І ми закликаємо Росію виконувати свої зобов’язання та утримуватися від таких дій”, – заявив речник німецького уряду Штеффен Зайберт.

Водночас у французькому МЗС наголосили, що факти про здійснення кібератак із боку російських спецслужб викликають серйозну тривогу, повідомляє “Укрінформ”.

Як повідомляв “Український інтерес”, 4 жовтня Нідерланди повідомили, що у квітні російські хакери намагалися атакувати Організацію із заборони хімічної зброї, якій вдалося запобігти спільними зусиллями розвідки Британії і Нідерландів. Організація займалася розслідуванням отруєння колишнього російського шпигуна Сергєя Скрипаля у Солсбері.

Чотирьох російських офіцерів-розвідників затримали і вислали до Росії. Ними виявилися Олексій Моронець, Євген Серебряков, Олег Сотніков та Олексій Мінін. Згодом слідчі з’ясували: ноутбук, що належав одному з розвідників, “засвітився” в Бразилії, Швейцарії та Малайзії. Його використовували для злому серверів прокуратури та поліції Малайзії. Вони шукали документи, що стосуються розслідування катастрофи MH17.

У зв’язку з цим МЗС України закликало виключити Росію із Ради безпеки ООН.

Згодом в Пентагоні виступили з заявою, що спроба кібератаки Росії на інфраструктуру Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) демонструє зневагу РФ до міжнародних норм і прав, повідомляє Reuters.

Він додав, що країни, залучені в черговий російський шпигунський скандал, можуть запроваджувати нові санкції щодо Росії.

Також в Міністерстві юстиції США заявили: семеро росіян, яких відомство називає офіцерами збройних сил РФ, причетні до кібератак на Всесвітнє антидопінгове агентство (ВАДА) та Міжнародну федерацію футболу (ФІФА).

Національний центр кібербезпеки Великої Британії (NCSC) вважає, що Головне розвідувальне управління Генерального штабу Російської Федерації стоїть за більшістю хакерських угруповань, які організували кібератаки в різних країнах, включно з Україною (зокрема, організація у жовтні 2017 року збоїв роботи .метро в Києві та аеропорту в Одесі).

Як інформує британське МЗС, зокрема йдеться про об’єднання під назвами APT 28, Fancy Bear, Sofacy, Pawnstorm, Sednit, CyberCaliphate, «КіберБеркут», Voodoo Bear, BlackEnergy Actors, STRONTIUM, Tsar Team, Sandworm.

«Ці кібератаки не служать жодним законним інтересам національної безпеки. Дії ГРУ безрозсудні і не вибіркові: вони втручаються в виборні процеси різних країн, вони готові навіть завдавати шкоди російським компаніям і громадянам своєї країни.Такого роду поведінка свідчить про їхню готовність діяти, не звертаючи уваги на міжнародні закони і встановлені норми, з почуттям безкарності і без будь-яких наслідків для себе. Наша позиція однозначна: разом з нашими союзниками ми будемо викривати і відповідним чином відповідати на спроби ГРУ підірвати міжнародну стабільність», – йдеться в заяві міністра закордонних справ Великої Британії Джеремі Ханта, пише Lb.ua.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру