НАТО готується дати відповідь РФ за диверсії неоголошеної кібервійни

Дата: 05.10.2018
Автор:

Тему російських шпигунів сьогодні, 5 жовтня, піднімали і в Брюсселі на саміті міністрів оборони країн-членів НАТО.Військові країн НАТО обурені тим, що їхні країни також можуть стати жертвами атак росіян.

Насправді, той факт, що голландським і британським спецслужбам вдалося запобігти хакерській атаці з боку російських розвідників, став топ-новиною в штаб-квартирі НАТО. Її обговорювали на всіх рівнях: як на міністерському (сьогодні була друга частина зустрічі міністрів оборони країн-членів Альянсу), так і всередині, в кулуарах.

Всі світові ЗМІ були присутніми на прес-конференції Єнса Столтенберга, всі хотіли дізнатися подробиці.  Генсек Альянсу не навів багато подробиць інциденту, але наголосив на тому, що вміння країн-членів НАТО запобігати таким агресивним діям Росії у кіберпросторі стало дуже важливим у цій ситуації. Також він зауважив, що дуже важливо працювати над розвитком служби розвідки Альянсу, щоби і в майбутньому бути готовими до будь-яких “сюрпризів” з боку російської сторони.

- Для посилення нашої обороноздатності, ми маємо покращувати наші розвідувальні можливості. Ми організували новий розвідувальний відділ і тепер можемо краще аналізувати, розбиратися та працювати з розвідданими як на рівні окремих членів НАТО, так і на рівні Альянсу в цілому. – запевнив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Окрім того він зауважив, що в Альянсі буде створено окремий великий департамент з запобігання кібератакам. Це вже великий крок вперед. Також його питали, якою може бути відповідь НАТО на таку агресивну дію Росії. Генсек був обережний у висловлюваннях і лише зазначив, що вона буде відповідною. Трішки більше розповів міністр оборони США Джеймс Меттіс.

- Росіян упіймали на гарячому разом з їхнім обладнанням. Упіймали тих, хто це робив. Вони мають відповісти за це. Якою буде наша відповідь на такі дії? Це буде політичне рішення, яке ухвалять країни, залучені до інциденту. Ми їх підтримаємо, це не буде відповідь за принципом ”око за око”. У країн-членів є велике коло варіантів, як відповісти на це,– підкреслив міністр оборони США Джеймс Меттіс.

https://24tv.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру