Українська делегація, очолювана Степаном Кубівим, у бельгійському Генку вшанувала пам’ять жертв Голодомору

Дата: 24.09.2018
Автор:

Перший віце-прем’-єр-міністр України та Голова Всеукраїнської правозахисної організації “Меморіал” імені Василя Стуса” Степан Кубів, Надзвичайний і Повноважний Посол України у Королівстві Бельгія Микола Точинський, Почесний консул України у Лімбурзі Кріс Бекерс, бургомістр Вім Дріс і представники української громади бельгійського міста Генк здійснили покладання квітів до пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років на території місцевої Української автокефальної православної церкви святого Архистратига Михаїла.

Цей пам’ятник у Генку 2007 року виготовив відомий митець з Черкас Микола Теліженко – на замовлення настоятеля церкви святого Архистратига Михаїла, уродженця Канівського району Черкащини отця Віталія (Дерев’янка). На те, щоб виготовити з французького каменю-пісковику у Бельгії пам’ятник жертвам Голодомору, черкаському майстру знадобилося два тижні (див.фото внизу).

Також українська делегація відвідала Українську греко-католицьку церкву святого Іоанна Хрестителя у місті Генк. Про страшну трагедію – Геноцид українського народу, повинні пам’ятати у всьому світі!

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру