Завершився знімальний період історичного фільму-екшену “Захар Беркут”

Дата: 20.09.2018
Автор:

Історичний екшен “Захар Беркут” режисера Ахтема Сеітаблаєва, знятий за мотивами однойменної повісті Івана Франка, вийде у прокат 10 жовтня наступного року. Після широкого кінотеатрального прокату телевізійна прем’єра “Захар Беркут” відбудеться в ефірі телеканалу “Україна”.

Проте спершу давайте повернемося у минуле. Події стрічки розгортаються у 1241 році. Монгольська орда на чолі з ханом Бурундою рухається на захід та винищує все на своєму шляху. Військо зупиняється біля підніжжя високих Карпатських гір. Загарбницькі дії хана обурюють корінну карпатську громаду. Щоб помститися місцеві мисливці – брати Беркути, потайки пробираються в табір монголів та звільняють полонених.
Від цієї звістки хан починає лютувати і вирішує йти навпростець, щоб зрівняти карпатські поселення із землею. Серед місцевих він знаходить зрадника, який має відкрити йому таємний прохід у горах. Цей намір передбачають і карпатські мисливці під керівництвом Захара Беркута, та розробляють план остаточної ліквідації загарбника.

В основу фільму лягла історична повість Івана Франка “Захар Беркут”, яку автор написав ще у 1882 році.

Нагадаємо: зйомки фільму розпочалися у червні цього року у Синевірській Поляні, що на Закарпатті. Наразі знімальний період закінчено, стрічка в процесі постпродакшну.

Головну роль Захара зіграє голлівудський актор Роберт Патрік, який грав робота Т-1000 (“Рідка сталь”) у фільмі “Термінатор-2”.  Інші головні ролі зіграють англомовні актори: Мирославу – Поппі Дрейтон, яка знімалась в “Аббатстві Даунтон”, Тугара – Томмі Фенаган із фільму “Хоробре серце”.

Також глядачі побачать: Андрія Ісаєнка (Кіборги), Олега Волощенка (Сторожова Застава), Алекса МакНіколла (5-та хвиля, Аксель), Елісон Дуді (Індіана Джонс), Марата Абдулаєва (Ліквідатор, Тараз) та інших.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру