На Одещині формується нова бригада морської піхоти ЗСУ

Дата: 02.09.2018
Автор:

Нову бригаду морської піхоти сформують вже у жовтні 2018 року, повідомляє “Радіо свобода“.

За словами командувача морської піхоти генерал-майора Юрія Содоля, вже обрали командира та заступника майбутньої бригади. Наразі вони перебувають в пункті постійної дислокації. Формування бригади розташувалось в селі Дачне на Одещині.

Саме там раніше затвердили будівництво містечка сучасного зразка для військових. Для морських піхотинців зведуть гуртожитки покращеного типу, спортивно-оздоровчі комплекси та медичний центр.

Наразі до складу Командування морської піхоти (КМП) входять бригади морської піхоти і артилерії, три окремі батальйони морської піхоти та реактивний артилерійський полк.

До 2018 року Військово-морські сили України перебували під одним командуванням. Однак після реформування, його розділили для покращення управління окремими напрямками. Так утворились два окремі командування: морське та морської піхоти.

Морська піхота має важливе стратегічне значення для Збройних сил України, адже вона може діяти як на воді, так і на суші й у повітрі. За словами Содоля, нині зона відповідальності морської піхоти України простягається на тисячі кілометрів Азовського моря і понад 1,7 тисячі кілометрів Чорного моря.

Згодом також планується розширення корабельних угрупувань у водах Азавського моря.

Нагадаємо: раніше головнокомандувач ЗСУ Віктор Муженко заявив, що через агресивні дії Росії – блокування суден в Азовському морі – Генштаб ЗСУ планує збільшити кількість ВМСв акваторії та на узбережжі.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру