Вселенський Патріарх запевнив очільника московської РПЦ Кирила: Українська церква отримає автокефалію!

Дата: 31.08.2018
Автор:

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін на тлі новин про зустріч Вселенського патріарха Варфоломія з главою Російської православної церкви (РПЦ) патріархом Кирилом у Стамбулі (Туреччина) зазначив, що Українська православна церква неодмінно отримає автокефалію. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

“Вселенський патріарх повідомив співрозмовнику (патріарху Кирилу, – ред.) про те, що автокефалія в Україні буде! І це історична новина, яка веде нас до історичної перемоги!”, – написав міністр.

За його словами, Україна обов’язково отримає Томос, “тому що це відповідає і канонам православ’я, і логіці історії”.

Клімкін наголосив, що прагнення України отримати автокефалію і підтримка Вселенського патріарха Варфоломія “таки змусили РПЦ хоча б частково повернутися до реальності і почати діалог з Константинополем”.

Водночас, очільник МЗС підкреслив, що не варто забувати про те, що Росія здатна на “які-небудь підступності”, тому, за його словами, потрібно особливо ретельно дбати “про захист нашої мрії”.

Нагадаємо: сьогодні, 31 серпня в Стамбулі відбулася зустріч вселенського патріарха Варфоломія з предстоятелем Російської православної церкви патріархом Кирилом.

Під час цієї зустрічі Варфоломій повідомив Кирила про незворотність рішення дарувати українській церкві (УПЦ) автокефалію.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру