Редакція “Козацького краю” отримала вітання від Вільного Козацтва Австралії

Дата: 16.08.2018
Автор:

Маленький брелок у вигляді бумеранга, привезений з Австралії - вже на ключах від "Тойоти" з номерами "Воля", яка носила учасників експедицій "Козацького краю" на Соловки, у Придністров"я та на Афон...

Гарячі вітання й цікаві сувеніри для редакції “Козацького краю» привіз з далекої Австралії співробітник відділу шевченкознавства Інституту літератури Національної Академії Наук Україи Дмитро Єсипенко, який щойно завершив річне постдокторське стажування в університеті Монаша (Мельбурн, штат Вікторія).

На завершення перебування в Австралії молодий науковець мав зустріч зі Старшинською Радою 8-го куреня Українського Вільного Козацтва Австралії. Ті ж, у свою чергу, радо відзначили, що Дмитро Єсипенко – племінник одного з учасників просвітницьких експедицій «Козацького краю» (зокрема, автопробігу «Вогонь Волі» останнім шляхом Петра Калнишевського на Соловки) Андрія Кравця, тож і передали для нашої редакції невеличку підбірочку сувенірів.
Втім, що саме передано з Австралії – наразі не озвучимо – хочемо витримати інтригуючу паузу до осені, коли в Холодному Яру відбудеться символічна акція, яка єднатиме українців з різних країн світу (про деталі й час ми повідомимо згодом).

Зустріч київського науковця і старшини 8-го куреня УВКА ім. петра Калнишевського фінішувала флешмобом на підтримку звільнення в’язня московських застінків, українського режисера Олега Сенцова.

На цій світлині (aвтор фото – Hubert Weisrock) – учасники зустрічі в Мельбурні: Осип Ціхоцький, Дмитро Єсипенко, Григорій Хоменко, Галина Кулик, Микола Кулик, Анастасія Належита, Галина Належита, Текля Яворська, а з прапором – виконуючий обов’язки Курінного Отамана – Володимир Андреєв.

«Знаменням Щасливої Долі, що повинне мати продовження» назвав цю зустріч Микола Кулик – австралійський Вільний Козак, чиє коріння – з-під донецького Маріуполя…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру