Австралія, Нідерланди і Великобританія закликають Росію визнати відповідальність за збитий над Україною пасажирський літак МН17

Дата: 17.07.2018
Автор:
Нідерланди й Австралія офіційно обвинуватили Росію в загибелі пасажирів рейсу MH17, але російський президент продовжує усе заперечувати.
Прем’єр-міністр Австралії Малкольм Тернбулл заявив, що не довіряє Росії в питанні визначення винуватця катастрофи літака Boeing 777 на сході України у 2014 році. Про це він сказав 17 липня в ефірі радіостанції 3AW, передають Патріоти України.

Тернбулл зазначив, що скористається рекомендацією президента Росії Володимира Путіна нікому не довіряти, яку останній висловив під час прес-конференції в Гельсінкі 16 липня. “Президент Путін сказав, що нікому не можна вірити. Ось і я, зрозуміло, не довіряю президенту Путіну, коли він стверджує, що не відповідальний за катастрофу MH17 чотири роки тому”, – сказав прем’єр-міністр Австралії.

У свою чергу глава британської дипломатії Джеремі Хант прямо закликав Росію визнати відповідальність за катастрофу, і почати співпрацювати зі слідством. «Це ще один приклад нехтування Російською Федерацією людським життям і правилами, які є основою міжнародної системи, і Росія повинна відповісти за свої дії», – йдеться в заяві МЗС Великобританії. Хант нагадав, що спільна слідча група встановила – літак був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук» з 53-ї бригади протиповітряної оборони ЗС РФ.
Його колега з Нідерландів Стеф Блок назвав крах рейсу MH17 «чорною сторінкою в історії, яку сьогодні будуть згадувати по всьому світу». «Нідерланди боротимуться за правду і справедливість», – написав він у Twitter.
Малюнки – художника Андрія ЄРМОЛЕНКА

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру