Дональд Туск, поляк на посаді Президента Європейської ради, закликає Варшаву і Київ до порузуміння у площині історичної пам’яті

Дата: 14.07.2018
Автор:

Президент Європейської ради Дональд Туск вважає нерозсудливим підхід Польщі щодо жорстких норм у законі про Інститут національної пам’яті, які стосуються злочинів українських націоналістів.

Про це він заявив в інтерв’ю програмі “Fakty po faktach” на каналі TVN24.

“Не йдеться про те, щоб не говорити правди, бо правда необхідна для поєднання, але в інтересах Варшави і Києва побудувати фундамент для об’єднання, а не конфлікту” – наголосив президент Європейської ради.

Він нагадав, що свого часу Польща досягла порозуміння з Німеччиною, однак це потребувало доброї волі від людей, влади, церкви.

“Цього ж ми потребуємо з Україною. Але не варто порівнювати з ситуацією Польщі і Німеччини. Україна бореться за свою незалежність, Україна потребує підтримки як ніколи раніше” – підкреслив Туск.

“Мені не видаються розсудливим підходом такі жорсткі формулювання в законі, бо так навряд чи можна чогось досягти” – зазначив він.

За його словами, це зрештою може викликати і реакцію української сторони.

“І зрештою ми розсваримося. І сьогодні я не мушу говорити, хто потирає руки від того, що з Києва і Варшави лунають неприємні сигнали” – сказав Туск.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру