Рік безвізу: українці понад 20 мільйонів разів вільно перетнули кордон

Дата: 11.06.2018
Автор:

Рівно рік тому набув чинності безвізовий режим України з Європейським Союзом. Відтоді українці, які є власниками біометричних паспортів, могли подорожувати без віз до 26 країн ЄС.

Винятком є лише Велика Британія та Ірландія, і ще чотири країни, які не є членами Спільноти, але належать до Шенгенської зони: Швейцарія, Норвегія, Ісландія та Ліхтенштейн.

За рік безвізового режиму зафіксовано понад 20 мільйонів перетинів кордону з Євросоюзом. Це на 2,3 мільйона більше, ніж у попередні роки, інформує Держприкордонслужба.

Із них майже 5 мільйонів осіб за біометричними паспортами та понад 555 тисяч громадян України скористалися всіма перевагами безвізового режиму.

Найбільше українців обирають авіаційні шляхи для подорожей, найменше – морем. Своєрідним “вікном до Європи” для України залишається Польща.

Саме через неї до країн ЄС потрапляє найбільша кількість українців. Найменший потік мандрівників з України до країн ЄС через словацький кордон.

З отриманням безвізу Україна долучилася до однієї з засадничих свобод ЄС – це свобода пересування.

Про це віце-прем’єр-міністр з питань євроінтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе розповіла в ефірі телеканалу “112 Україна”.

“Це означає, що наші люди отримують інші можливості до того ковтка повітря, про яке можливо було тільки мріяти раніше”, – розповіла віце-прем’єр-міністр. За її словами, безвіз для України став “щепленням” проти інформатак з боку Росії.

Нагадаємо, громадяни України, які є власниками паспортів з біометричними даними, можуть перебувати на території країн ЄС та Шенгенської зони до 90 днів кожні півроку.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру