Міністр закордонних справ Польщі закликав скоригувати “антибандерівський” закон про Інститут національної пам’яті

Дата: 09.06.2018
Автор:

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович виступив за корекцію закону про Інститут національної пам’яті, що передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

У розмові з RMF FM міністр заявив, що приєднується до позиції віце-прем’єра Польщі Говіна, який вважає за необхідне негайно відредагувати закон.

“Віце-прем’єр Ярослав Говін зустрічається з політиками у Сполучених Штатах та Ізраїлі і розуміє, що це рішення є необхідним. Як і раніше, через це у них існує деяка недовіра і занепокоєння”, – сказав він.

Чапутович відзначив: закон є проблемою для стосунків Польщі зі США та Ізраїлем, але не сприяє росту антисемістських настроїв у Польщі, тому що “їх немає”.

Очільник польського МЗС стверджує, що корекція закону може відбутися і без участі Конституційного суду, на розгляд якого президент Анджей Дуда направив законопроект.

Нагадаємо, так званий “антибандерівський” законопроект Сенат (верхня палата парламенту) Польщі ухвалив цьогоріч у ніч на 1 лютого.

Документ визначив злочинною участь “бандерівців” у знищенні єврейського населення та геноциду громадян міжвоєнної Польщі на території Волині та “Східної Малопольщі”, тобто Галичини. Його порушників каратимуть або штрафами, або ув’язненням до трьох років.

Закон викликав невдоволення в Україні та Сполучених Штатах. Особливо гостро на нього відреагували в Ізраїлі.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру