Український фільм “Вулкан” – у конкурсній програмі міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах

Дата: 31.05.2018
Автор:
Українсько-німецький фільм “Вулкан”, що є художнім дебютом режисера Романа Бондарчука, разом з 11 стрічками з різних європейських країн побореться за перемогу в конкурсній програмі “East of the West” 53-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах.

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з питань кіно, за підтримки якого створений фільм.

“Картина “Вулкан” створювалася спільно Україною і Німеччиною. З українського боку виробництво фільму здійснила кінокомпанія “ТАТОФІЛЬМ” (продюсер Олена Єршова) і ГО “Південь” (продюсер Дар’я Аверченко) за підтримки Держкіно. Автори сценарію – Алла Тютюнник, Дар’я Аверченко та Роман Бондарчук”, – ідеться в повідомленні.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав творців картини і зазначив, що торік у рамках карловарського кінофестивалю відбулися світові прем’єри двох українських фільмів, після чого їх очікував цілий рік фестивальних успіхів.

“Впевнений, що картина Романа Бондарчука отримає не менше розголосу та перемог, оскільки це дуже талановито знятий фільм, який своїм рівнем майстерності відображає сьогоднішній рівень розвитку українського кіно”, – сказав Іллєнко.

За сюжетом, Лукас переживає кризу середнього віку. Він працює перекладачем в офісі ОБСЄ й у складі моніторингової місії вирушає на кордон з Кримом. Cерія дивних збігів залишає Лукаса сам на сам з таємничим і хаотичним всесвітом південного степу, в якому життя здається відірваним від будь-якої структури. У цих дивних місцях, де люди віднаходять щастя у найпростіших, часто буденних речах, де переплелися минуле, сучасне і майбутнє, де кожен день може стати останнім, Лукас починає життя спочатку.

Читайте також: У столиці стартував кінофестиваль “Молодість”

53-ій Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах відбудеться 29 червня – 7 липня. Це найбільший кінофестиваль у Чеській Республіці, один з найпрестижніших у Центральній та Східній Європі та один з найстаріших кінофестивалів класу “А”.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру