Ракета NASA з українським двигуном успішно вийшла на космічну орбіту

Дата: 22.05.2018
Автор:

Американське космічне агентство NASA разом з компанією Orbital ATK запустили космічний корабель Antares із вантажним супутником до Міжнародної космічної станції (МКС).

Відео польоту ракетоносія, який був побудований за участю українських компаній, транслювали на сайті NASA, передає Depo.ua.

За київським часом запуск зі стартового майданчика на базі Валлопс у штаті Вірджинія відбувся о 11:44 у понеділок. Наразі політ проходить нормально.

Запуск ракетоносія Antares із вантажним супутником Sygnus на борту – вже дев’ята місія із доставки вантажу на Міжнародну космічну станцію.

Планується, що супутник доставить на МКС понад 3,3 тонни корисного вантажу, зокрема науково-дослідницьку апаратуру та матеріали, а також провізію для екіпажу та інше обладнання.

Раніше запуск корабля планувався 20 травня, однак був перенесений через погодні умови.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман привітав з цією подією українських розробників. “Сьогодні американська ракета-носій Antares з українським першим ступенем успішно вивела на орбіту вантажний космічний корабель Sygnus. Перший ступень ракети розробило конструкторське бюро “Південне”, а виготовив Південний машинобудівний завод”, – написав він у Тwitter.

Довідка: Antares створений американською корпорацією Orbital ATK за участю іноземних партнерів, зокрема ряду українських підприємств. Так, головна конструкція першого ступеню ракети розроблена конструкторським бюро “Південне” та виготовлена на “Південному машинобудівному заводі ім. Макарова” (обидва м. Дніпро) у співпраці з українськими підприємствами “Хартрон-АРКОС” (Харків), “Хартрон-ЮКОМ” (Запоріжжя), “РАПІД” (Чернігів) та ін. Українські фахівці брали активну участь у випробуваннях Antares, які проводилися в США.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру