У бойовиків – паніка: стверджують, що українські війська відбили Чигарі і вже впритул розглядають Горлівку…

Дата: 15.05.2018
Автор:

Після травневих свят в бойовиків розпочалась паніка через нібито наступ українців. Насправді ж у дні, коли українці казали собі “Ніколи знову”, найманці разом із росіянами діяли під гаслом – “Можемо повторити”. 9 травня стало апогеєм потужних канонад російських батарей, повідомляється у сюжеті ТСН.Тиждень.

9 травня парад окупаційних військ у Донецьку приймав чорний собака. Він невідступно слідував за машиною так званого міністра оборони терористичної “ДНР” і дзвінко реагував на доповіді колишнього фізкультурника у генеральській формі. Ймовірно, місцеві екстрасенси побачили в чорній собаці погану прикмету, адже саме 9 травня обстріли позицій українських захисників тривали майже цілодобово.

“Істерічне победобесіє на тому боці, мабуть, підсилене алкоголем, і бажанням показати, що вони теж мають зброю”, – розповів Владислав Клочков, командир 93 ОМБР.

Важка артилерія бойовиків методично обробляла українців уздовж усієї лінії фронту. Тоді було чимало загиблих, ще більше поранених.

Розвідка боєм – так оцінює святкову атаку противника командир підрозділу у багатостраждальній Мар’їнці. “Вони намагаються встановити, що у нас є для того, щоб рухатися вперед. Тому вони нас і намагаються перевірити”, – сказав “Майкл”, офіцер 30 ОМБР.

При цьому українці також готові просуватися. Натомість перед камерами охоче позують бойовики. Вони переконують: українці зайшли в Чигарі, які розташовану у передмісті окупованої Горлівки.

Українська сторона поки не підтверджує просування. Втім, ми знаємо, що характер дій українців змінився. “Оборона у нас маневрова. Противник думає, що ми там є, а насправді нас там немає”, – додав командир.

Активна оборона – це єдиний спосіб ефективно протидіяти російським кадровим підрозділам, які заходять на Донбас для виконання смертоносних завдань і потім повертаються на територію Росії. Про те, що російські військові вбивають українців на Донбасі, вперше відкрито заговорили світові лідери після того, як аналітики Bellingcat оприлюднили імена російських генералів, які особисто керували обстрілами Маріуполя. Вашингтон відреагував на це із переконаністю “Капітана Очевидність”.

Курт Волкер, спецпредставник США з питань України заявив: “Кадрові російські офіцери введені в керівництво збройних підрозділів на сході. І я б не сказав, що це стало несподіванкою для нас”.

Таким чином, американці визнали присутність кадрових російських військових на командних посадах в підрозділах бойовиків. Тому, бійці в українських окопах чекають на активнішу допомогу з боку заокеанських союзників.

Утім, допомога вже є. Підготовка розрахунків на протитанкові комплекси “Джавелін” повним ходом йде в кількох бригадах на лінії фронту, а спецпредставник США Волкер вирішив поїхати в зону ООС, щоб на власні очі побачити гуманітарну кризу на Донбасі

Командування Об’єднаних сил на Сході відверто заговорило про те, який сенс вкладає в слово “перемога”, як кінцеву мету.
“Звільнити територію, яка по всіх документах та історично є нашою”, – заявив Владислав Клочков, командир 93-ї ОМБР.
За словами українських військових, найближча військова перспектива – вийти на справжню лінію Мінських домовленостей.

Андрій Цаплієнко, ТСН

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру