На спільних навчаннях у Німеччині українські десантники вразили солдатів НАТО високим рівнем бойової підготовки

Дата: 07.05.2018
Автор:

Десятий день поспіль у Німеччині проходять міжнародні навчання Combined Resolve X, на які приїхали військовослужбовці з України, нагадують у Міноборони.

Так, під час останніх маневрів зведений загін українських десантників та танкістів заглибився у тил ворога та захопив домінуючу над містом Равенсдорф висоту. Українські військовослужбовці замінували шляхи та створили мережу опорних та спостережних пунктів, а потім перейшли до оборони.Ворог неодноразово намагався виявити українські позиції за допомогою безпілотників, а потім почав штурм на бронемашинах “Bradley”. Українські військовослужбовці під час бою знищили 4 бронемашини та 80 відсотків особового складу противника. Але оскільки це навчання, то спостерігачами було прийнято рішення переграти цей епізод…

Під час повторного штурму представники сил “BLUEFOR” втратили дві бронемашини та відступили. Українці захопили ворожу карту з нанесеною оперативною обстановкою. Цінний трофей згодом передали до штабу багатонаціонального батальйону сил “OPFOR”.

Офіцер зв’язку Збройних сил США капітан Холд зізнався, що задоволений навчаннями. “Українські військові показали речі, які я раніше не бачив. Я гадаю, що солдати сил “OPFOR” – всі вони трохи вчаться в українців. Я задоволений цими навчаннями”, – сказав він.

Нагадаємо, 4 травня на полігоні поблизу німецького міста Хохенфельц розпочалася активна фаза міжнародних військових навчань Combined Resolve X. Військовослужбовців країн-учасниць розподілили на дві групи: OPFOR (Україна, Латвія, Румунія, Словенія) та BLUEFOR (Грузія, Польща, Албанія, Болгарія), американські військові увійшли до обох команд.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру