Міністр МЗС України передав єгипетському Прем’єру для Президенської бібліотеки в Каїрі мапу-витинанку від Майстра з Черкас

Дата: 04.05.2018
Автор:

У рамках “Культурної дипломатії України від МЗС” міністр закордонних справ Павло Клімкін вручив Прем’єр-міністру Єгипту Шеріфу Ісмаїлу мапу України, виконану у техніці витинанки відомим майстром з Черкас Миколою Теліженком. Мапа-витинанка прикрашатиме Президентську бібліотеку в столиці Єгипту – Каїрі.

У офіційному повідомлення МЗС України роботу черкащанина відзначили як “геніальну”:

“Міністр закордонних справ України П.Клімкін здійснив візит до Єгипту, у ході якого відбулася його зустріч з Прем’єр-міністром Єгипту Шеріфом Ісмаїлом. Під час зустрічі єгипетській стороні було передано подарунки для майбутньої Президентської бібліотеки в Киїрі, зокрема, мапу України, виконану у техніці витинанка спеціально для цієї події.

Автором твору є пан Микола Теліженко — український скульптор, графік, заслужений художник України, справжній Майстер української витинанки, який зумів піднести її від хатнього рукомесла до образотворчої монументальності. Ми не мали сумніву, що наш задум знайде геніальне втілення. МЗС України щиро дякує за кропітку роботу, яку пан Микола здійснював протягом місяця, враховуючи всі наші побажання і особливості подарунку.

Однак, мапа не була би такою унікальною, якби до віртуозного володіння ножицями Майстер не вклав у твір найдорожче – свою душу”, – йдеться у повідомленні МЗС України.

Світлана КРАВЕЦЬ

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру