До уваги волонтерів і журналістів: нові особливості допуску в зону бойових дій та прилеглі до неї райони

Дата: 29.04.2018
Автор:

У зоні проведення операції об’єднаних сил з’явиться кілька нових термінів, що означатимуть певні правила поведінки, зокрема – для журналістів та волонтерів.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook відомий волонтер і блогер Роман Донік Зокрема, він пише наступне:

“Район бойових дій” – тут все всім зовсім зрозуміло. Лінія дотику. “Червона зона” на сленгу 2014-16 років. Територія, куди може прилітати все. Від стрілкотні і ВОГов, до арти, РСЗО, мінометів, СПГ, ПТУР і всього крупнішого.

“Зона безпеки” – прилегла територія до району бойових дій. За факт від другої лінії і мало не по кордону областей. Власне, помаранчева і жовта зона, на тому ж сленгу. Частково зона ураження великим калібром і безпечна в плані обстрілів. Пускають усіх і навіть можливо без перевірки документів, без оглядів особистих речей, транспорту і вантажів. Як пощастить. У зоні безпеки можуть створюватися райони обмеженого доступу.

“Район обмеженого доступу” – тут вже будуть питання про мету прибуття. Особливо іногороднім. Перевірка документів, огляд речей, автомобілів, вантажів. У районах обмеженого доступу, рішенням командувача, можуть створюватися райони забороненого доступу.

“Район забороненого доступу” – пускаються тільки за перепустками встановленого зразка, за рішенням командувача об’єднаних сил.

Крім того, встановлюються три режими перебування в зоні безпеки на території Донецької та Луганської областей для тих хто не має відношення до операції об’єднаних сил. Тобто, для мирняка (цивільних).

“Зелений” – Перебування і переміщення осіб не обмежені, за винятком районів забороненого і обмеженого доступу.

“Жовтий” – Перебування і переміщення осіб в зоні безпеки здійснюються за наявності документів, що засвідчують особу, крім того, проводиться особистий огляд громадян, огляд речей, які при них знаходяться, транспортних засобів та речей, які є багажем або вантажем. Режим встановлюється на рубежах ізоляції і в районах обмеженого доступу.

“Червоний” – Перебування осіб тимчасово обмежено (заборонено). Пропуск громадян і посадових осіб здійснюється за наявності встановленої командувачем об’єднаних сил (командиром ОТУ) перепустки. Рух транспортних засобів і пішоходів на вулицях і дорогах обмежено (заборонено). Транспортні засоби та громадяни на окремі об’єкти і ділянки місцевості не допускаються.

І ще красива формулювання – “Втручання будь-яких осіб, незалежно від посади в управління заходами щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримуванні збройної агресії Російської Федерації в Донецькій і Луганській областях, не допускається”. По простому – якщо ви не військовий (начальник, прокурор, податківець. міністр, губернатор, народний депутат) – всі йдуть в сад.

Все буде Україна”, – на оптимістичній ноті завершує своє повідомлення Роман Донік.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру