Музейний експерт зі США ділитиметься сучасними “секретами” професії з українськими музейниками

Дата: 19.04.2018
Автор:

20 квітня Національний музей Революції гідності запрошує на зустріч-дискусію з Елейн Гуріан на тему збереження, інтерпретації та презентації складної історії в музеях.

На зустрічі буде розглянуто виклики, які стоять перед музейними закладами в переосмисленні й представленні складних сторінок історії. Яка роль музеїв у цьому – ретранслювати заполітизовані ідеологеми, поширювати міфи, які існують, або генерувати нові, докопуватися до “правди”, висвітлювати позицію однієї сторони чи стати майданчиком для різних поглядів і голосів, бути нейтральними або емоційними у складних ситуаціях суспільної кризи – та як зрештою створити “музей діалогу”?

Як музеї справлятимуться з демонстрацією контенту в суспільстві з великою кількістю різних поглядів щодо конкретної теми й у час, коли аудиторія одержує щоразу більший доступ до різних джерел інформації? Чи музейна інтерпретація визнає та виявляє думки, які суперечать їй? Якщо так, то чи допомагає це або, навпаки, чи перешкоджає загальному розумінню теми?

Як музей розрізняє експертів та аматорів? Чи має в музеї бути власний погляд і чи важливіший він за погляди відвідувачів? Про все це зокрема вестиме мову Елейн Гуріан (США), музейний експерт, лектор і тренер, викладач музеології у США, Швеції, Аргентині, Великій Британії та Італії; автор книжки “Цивілізуючи музей”.

Захід відбувається у межах проекту “Значущі музеї: у пошуках місця конфліктній історії”, покликаного зокрема сприяти українським музейникам у вивченні інноваційних міжнародних практик, критичному переосмисленні власного досвіду й розвиткові сучасних музеологічних підходів при висвітленні складних сторінок історії та запровадженні культури пам’яті.

20 квітня, 18.30

Місце: Центр Митрополита Андрея Шептицького (м. Львів, вул. Козельницька, 4).

Організатори: Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності, Український інститут національної пам’яті, Центр митрополита Андрея Шептицького за підтримки Посольства США в Україні та програми академічних обмінів імені Фулбрайта.

Контакти: maidanmuseum@gmail.com, тел. (067) 508-26-39, (093) 503-72-88, (099) 717-59-95.

Вхід вільний.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру