Перед Великоднем бойовики на Донбасі почали масово здаватися, користуючись програмою СБУ “На тебе чекають вдома”

Дата: 12.04.2018
Автор:

Протягом всього 10 днів перед Великоднем поліції Донеччини добровільно здалися 7 бойовиків незаконних збройних формувань.

«В основному це жителі підконтрольної Україні території, двоє – виїхали з окупованих міст, щоб розпочати нове життя у рамках закону. Вік колишніх учасників НЗФ – 22-46 років. Серед них одна жінка», - повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області

Як зазначають у поліції, причиною здатися стало розуміння невідворотності покарання, адже з початку року поліцейські притягнули до відповідальності 74 бойовиків. А всього за три роки – понад 1200.

“Набридло ховатися”, “хочу додому”, “хочу почати життя спочатку” – мотив у всіх майже однаковий. Як повідомляється, екс-найманці визнають свою помилку та надають цінні свідчення про службу в “ДНР”.

За словами колишніх бойовиків, про можливість уникнути відповідальності вони дізналися зі ЗМІ, прочитавши про своїх “колег”, які добровільно здалися українській поліції.

Нагадаємо, відповідно до ч.6 ст.260 Кримінального кодексу України, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка перебувала в складі збройних формувань, якщо вона добровільно вийшла з такого формування і повідомила про його існування в органи державної влади або органи місцевого самоврядування.

З початку конфлікту в Україну повернулося вже 200 колишніх бойовиків за програмою Служби безпеки України «На тебе чекають вдома», повідомляє у Facebook штаб української воєнної операції на Донбасі.

За даними штабу, з них звільнено від кримінальної відповідальності судами 125 осіб , від відбування покарання – 9.

За умовами програми «На тебе чекають вдома» бойовики, які здалися і не вчиняли тяжких злочинів, можуть бути виправдані через суд і повернутися до своєї сім’ї.

Ця програма передбачає, що така особа самостійно зголошується розповісти про участь у сепаратистських угрупованнях.

Програма діє з 18 серпня 2015 року.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру