Фільм про нескорений тральщик “Черкаси” вийде на широкий екран у День Незалежності України

Дата: 29.03.2018
Автор:

У Черкасах презентували першу воєнну драму “Черкаси” про спротив українських моряків на початку окупації Криму Росією. Режисер картини – Тимур Ященко.

Сюжет фільму розгортається навколо українських матросів, корабель яких у березні 2014 року заблокували російські окупаційні війська у бухті Донузлав. Морський тральщик “Черкаси” єдиний з 13 українських кораблів, чия команда навіть під прицілом смерті не спустила прапора.

Три тижні без зв’язку і будь-якої допомоги моряки високо тримали державний прапор навіть в оточенні ворожих військових. Адже доки був хоч один стяг, Крим не вважався захопленим.

Ввечері, 25 березня, російські військові захопили корабель. Штурмували за допомогою двох вертольотів Мі-35 та трьох швидкісних катерів. Щоб ці емоції якнайточніше передати у фільмі, тодішній командир корабля Юрій Федаш консультував режисера: “Насамперед, я вирахував неблагонадійний особовий склад і висадив його з корабля. У нас всі хлопці були патріотично налаштовані. Я повпливав на те, щоб надходження інформації із зовнішніх джерел не містило якихось сепаратистських настроїв”.

Бюджет фільму – 40 мільйонів гривень. 17 з них – державне фінансування. На широкий екран стрічка вийде на День Незалежності, 24 серпня.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру