Путінський міністр родом з України, від якої відвернувся, “готується на виліт”

Дата: 24.03.2018
Автор:

Готується до відставки з уряду РФ міністр культури Володимир Мединський, відомий своїм нетерпимим ставленням до України та регулярними спробами викривлення історії. І це при тому, що його дитинство пройшло у Смілі на Черкащині… Російське видання «Новый День» повідомляє, що з усіх, кого готуються викинути з уряду після його переформатування, у Мединського найвищий антирейтинг у населення та експертів (58,2%). 

Ще наприкінці березня 2014 року в інтернеті з’явилося звернення Митрополита Черкаського і Канівського Софронія (УПЦ Московського патріархату) до черкащан, які, за його словами, на службі у Путіна зрадили Україну.

“Історія цінує тих людей, які незалежно від обставин, місця проживання та громадянства завжди пам’ятають звідки вони походять, де їхня батьківщина, де закопаний їхній пуп. Однак, за всю свою історію Україна знала багато випадків зрад. Ніде не поділися зрадники і в наш час. Розумію – гроші, слава, вплив, влада, а совість де? Де проявлена ​​совість до свого народу? Мені соромно за вас, Валентино Матвієнко, я з вами зустрічався, коли ви приїжджали до Черкас … прикро за ваших родичів, котрі ще живуть у Черкасах. Тут ваша школа, медучилище, повітря дніпровське – ви ж виросли на цьому, то як же ви змогли так підло вчинити щодо свого народу, закликаючи того бандита Путіна (його не можна інакше назвати) скеровувати сюди на ваших земляків війська? Я хотів би подивитися в очі міністру культури Росії зі Сміли. Яка у нього культура? Або він знає історію, знає про страждання українців? Люди добрі, схаменіться! Кому ви служите? Чому ви зрадили батьківщину, виїхали з України і будуєте щасливе життя для росіян, якого там насправді і немає. Чому не хочете будувати його для українців? Якщо ви такі розумні і ваш мозок працює більш ніж на чотири відсотки, то схаменіться. Виправте свої страшні і злочинні помилки проти свого народу, бо Бог вам цього не пробачить!”, – заявив митрополит.

У відповідь Митрополиту Володимир Мединський нагородив тоді «отсєбятіну» про те, що нібито «Нацию титанов — основателей и созидателей Великой тысячелетней Руси — украинцам предлагают заменить на историческую мелюзгу, политических карликов и просто всяческую лесную мразь».

Повернемось сьогодні до питання про «політичних карликів»: Путіну, схоже, після перевиборів Мединський вже абсолютно непотрібний…

До слова, у відставку піде і відомий ненависник української незалежності Сергій Лавров – міністр МЗС, прозваний колегами-дипломатами «Грустной Лошадью». Як надзвичайно хиткі, експерти оцінюють позиції віце-прем’єр-міністрів Віталія Мутка і Дмитра Рогозіна – перший відповідає за всі провали росіян у спорті, включно з ганьбою на весь світ із допінг-скандалами, а другий – за буквально регулярні провали у запуску як бойових, так і космічних ракет, на фоні яких нещодавно вигадана назва «Космічєскіє войска РФ» перед усім світом виглядає абсолютно бутафорною і сміховинною – особливо ж, на фоні космічних успіхів США. Поряд з тим, Рогозін, над яким сміявся весь світ, коли чиновник, позуючи перед фотокамерами журналістів, застряг у люку танка, – «прославився» регулярними погрозами Україні…

Чим же запам’ятається Росії і світу Володимир Мединський? Зокрема – і корупційними скандалами у міністерстві, яким керував, але в першу чергу – цілим рядом недолугих висловлювань, по яких часто судили і про стан «культури», яку цей міністр і сьогодні ще очолює.

Були і дуже серйозні проколи, окрім «дрібниць» на кшталт того, що Сергія Довлатова, який помер на еміграції у США 1990 року, Мединський назвав «выдающимся явленим ХIX века», зістаривши відомого прозаїка і журналіста на два століття.

Це з його подачі в Інтернеті пішов гуляти мем «рашка-говняшка» – коли міністр культури РФ гучно й привселюдно заявив: «Единственное, в чем я не вижу смысла, — это снимать фильмы на деньги Министерства культуры, которые оплевывают выбранную власть, даже не критикуют. Это про тех, кто снимает кино по принципу «Рашка-говняшка»…

Найвідоміша ж фраза Мединського про те, що у російського народу «є зайва хромосома» (як відомо,у медицині наявність зайвої хромосоми означає захворювання синдромом Дауна).

У жовтні 2012 року Мединський заявив: « Я считаю, что после всех катастроф, которые обрушились на Россию в двадцатом веке, начиная с Первой мировой и заканчивая перестройкой, тот факт, что Россия еще сохранилась и развивается, говорит, что у нашего народа имеется одна лишняя «хромосома».

Сказав це російський міністр всього за пітора року до того, як країна, якій він служить, окупувала частину країни, де він народився – і поставила світ на межу Третьої світової, у якій вкрай сумнівно те, що  путінцям допоможе їхня «зайва хромосома»…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру