Подвійна хороша новина: ЗСУ, які потрапили до списку найкращих збройних сил світу, отримають додаткові сотні мільйонів доларів США на озброєння та новітню летальну зброю

Дата: 24.03.2018
Автор:

Рейтинг американського журналу “News Week” зарахував українські ЗС до списку кращих збройних сил світу.

Україна посіла 30-е місце в рейтингу “50 найбільш могутніх збройних сил світу”. Експерти оцінили оборонний бюджет України в 4,88 млрд доларів. Загальна чисельність військових – 1 182 млн осіб, літаків – 238, танків – 2 449, броньованих бойових машин – 8 217, морських суден – 25. Індекс потужності – 0,5664.

На завершення тижня маємо ще одну позитивну новину: США виділять Україні понад 620 мільйонів доларів допомоги. З них кошти у сумі $200 млн виділяються Пентагоном в координації з Держдепартаментом на витрати для України, що включають “летальну зброю оборонного характеру”, навчання військових, логістику, підтримку в галузі розвідки і заміну зброї, раніше наданої США.

Окрім того, не стоїть на місці й наш Оборонпром: зокрема, Україна отримала власне виробництво артилерійських боєприпасів калібру 152 мм. Про це 23 березня заявив генеральний директор ДК “Укроборонпром” Павло Букін після успішних вогневих випробувань артилерійських боєприпасів великих калібрів на Чернігівщин. “Новий осколково-фугасний снаряд розрахований для знищення живої сили, артилерії і вогневих засобів противника, а також руйнування фортифікаційних споруд і об’єктів. Він призначений для стрільби з однієї з найбільш далекобійних артилерійських систем – “Гіацинт”, – підкреслив він.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру