Збірна України повернулася з Паралімпійських ігр у Пхьончхані з 22 медалями

Дата: 21.03.2018
Автор:

Ввечері 20 березня в аеропорту «Бориспіль» зустріли Паралімпійську збірну, яка повернулася з Пхьончхану, Південна Корея.

На Паралімпіаді-2018 Україну представляли 30 спортсменів. І в підсумку здобули 22 медалі: 7 золотих, 7 срібних та 8 бронзових.

Цьогорічний результат по «золоту» — повторення рекорду 2006 року. Тоді на Паралімпіаді в Турині українська збірна теж виборола 7 медалей найвищого ґатунку. Щоправда, тоді у підсумку було 25 нагород.

Нині найбільше медалей з-поміж українських спортсменів здобула Оксана Шишкова – спортсменка із Харкова, яка має вади зору. На її рахунку 5 медалей: 3 — у біатлоні (1 золото та 2 срібла), та 2 – в лижних перегонах (срібло та бронза).

По три медалі завоювали Ігор Рептюх (золото в лижній гонці та срібло і бронза в біатлоні) та Людмила Ляшенко (дві бронзи в біатлоні, одна – в лижній гонці).

По дві нагороди на Паралімпіаді-2018 виграли Олександр Казик (два срібла в біатлоні), Максим Яровий (золото і бронза в біатлоні) і Віталій Лук’яненко (два золота в біатлоні).

По одній медалі здобули біатлоністи Анатолій Ковалевський (бронза), Тарас Радь (золото), Юрій Уткін (бронза) та Юлія Батенкова-Бауман (золото). Бронзу в лижних перегонах виграв капітан збірної України Григорій Вовчинський.

www.hromadske.tv

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру