Міністри закордонних справ Литви, Естонії, Данії, Швеції, Латвії, Румунії та Польщі одночасно попередили: у Росії – жодних шансів, щоб їй забули про крадіжку Криму

Дата: 17.03.2018
Автор:

Вісім міністрів закордонних справ написали спільну відозву “Чотири роки потому – але ми не забудемо незаконно окупований Крим” до четвертої річниці анексії півострова.

Дипломати заявили, що не визнають претензії Росії щодо окупованого українського Криму і продовжують засуджувати незаконну анексію півострова.

Статтю написали: міністр закордонних справ Данії Андерс Самуельсен, Естонії – Свен Міксер, Латвії – Едгар Рінкевичс, Литви – Лінас Лінкявічюс, Польщі – Яцек Чапутович,  Румунії – Теодор Мелешкану, Швеції – Маргот Вальстрьом та глава МЗС України Павло Клімкін.

18 березня 2014-го року Володимир Путін “офіційно” включив Крим до складу РФ, порушивши всі міжнародні договори.

Міністри зазначили, що незаконне приєднання Криму до Росії є протиправною дією: від використання замаскованих російських елітних військ до поспішної організації незаконного “референдуму”, який порушує українське та міжнародне право.

Дипломати наголосили, що Європейський Союз проводить політику невизнання та режиму санкцій щодо людей та організацій, причетних до незаконної анексії.

Глави МЗС також закликають Росію негайно звільнити Олега Сенцова та 60 інших політичних ув’язнених. До того ж, у статті йдеться, що ЄС не визнає російських виборів у Криму.

www.uain.press

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру