У першій же своїй промові новопризначений глава МЗС Німеччини жорстко засудив окупацію Криму і агресію Росії проти України

Дата: 15.03.2018
Автор:

Новий очільник німецького МЗС Гайко Маас у першій промові після призначення на посаду засудив дії Росії в Україні і підтримав рішення Британії вжити заходи проти РФ через отруєння екс-шпигуна Скрипаля.

Про це повідомляє Reuters.

За словами Мааса, він, як і його попередники, готовий працювати над розв’язанням кризи в Україні.

“Російську протиправну анексію Криму і триваючу агресію проти України неможливо прийняти!”, – наголосив новий глава МЗС Німеччини.
Він підкреслив, що Німеччина наполягатиме на виконанні мінської угоди про припинення вогню.

Міністр МЗС Німеччини Гайко Маас

“Так, це правда: Росія є і залишається найбільшим сусідом Європи. Нам потрібні конструктивні канали діалогу, на якомога більшій кількості рівнів і з належною серйозністю з обох боків. Але якщо Росія все більше ізолюватиметься, визначатиме себе як опонента до нас, Заходу, ми можемо про це пошкодувати. У кожному разі це змінює реальність нашої зовнішньої політики”, – сказав Маас.

Нагадаємо, як ще раніше заявив політолог Віктор Таран, українські дипломати у питаннях щодо тиску на РФ мають спиратися саме на нового міністра закордонних справ ФРН Гайко Мааса, який займає активну антиросійську позицію.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру