У Криму окупаційні спецслужби готуються змушувати татар голосувати на “виборах”. У Севастополі військові вже проголосували

Дата: 12.03.2018
Автор:

Росія задіяла спецслужби, аби забезпечити явку кримських татар на дільниці для голосування під час “виборів” президента РФ-2018. 

Про це в інтерв’ю російській службі “Голосу Америки” заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

За його словами, проросійська влада Криму різними способами намагається підвищити явку на президентських виборах, в тому числі і з боку кримських татар.

“Особлива увага приділяється кримськотатарській частині електорату, і таке відчуття, що цього разу окупанти хочуть відігратися за тотальну неучасть кримських татар в імітованому “референдумі” 2014 року”, – зазначив Чубаров.

“Влада чинить тиск на всі сегменти кримськотатарського громадського і соціального життя: викликають в ФСБ імамів, деяких з них, тих, хто демонстрував відмінність своєї позиції від позиції духовного управління мусульман Росії, акуратно попереджають, що вони можуть бути відлучені від своїх громад, і їм буде взагалі заборонено займатися релігійним просвітництвом”, – додав голова Меджлісу.

Також, за словами Чубарова, керівництво Кримського індустріально-педагогічного університету здійснювало помітний тиск на студентів, “вдаючись до погроз, що якщо ті не проявлять належну суспільну активність у сенсі голосування на виборах, то їм тоді буде складно далі вчитися”.

Тиск, за словами Чубарова, відчувають вчителі, які складають списки дітей та їх батьків, проводять з ними бесіди.

“Рекрутують людей для участі у виборах і через кримськотатарських підприємців … Для Путіна і його оточення дуже важливо, щоб у Криму була не просто продемонстрована явка, а така явка, ступінь якої був би набагато вищий, ніж у Росії, в тому числі і серед кримських татар”, – вважає Чубаров.

Як відомо, “вибори” президента РФ відбудуться 18 березня, в четверту річницю анексії Криму. Російські ЗМІ повідомляли, що Путін поїде голосувати за себе в Крим, щоб підняти там явку.

Раніше повідомлялося, що кримських татар з бюджетної сфери, агітують брати участь в роботі “виборчих комісій”.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав кримчан бойкотувати “вибори” президента РФ.

КВУ вимагає порушити кримінальні справи щодо 10 тисяч членів виборчих комісій, залучених до незаконних виборів президента Росії у Криму.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що працюватиме над тим, щоб усі залучені до виборів президента РФ в окупованому Криму потрапили під відповідні санкції.

Верховна Рада закликала світ завадити виборам президента РФ в анексованому Криму та не визнавати їх легітимними.

Україна не визнає вибори в Держдуму Росії, які пройшли в 2016 році в Криму, і буде ставити питання незаконності російських виборів в регіоні на міжнародному рівні – зокрема, в ПАРЄ, ОБСЄ і НАТО.

Тим часом більше ніж 500 військових достроково проголосували на виборах президента РФ в анексованому Севастополі. Про це повідомляє ТАСС, пише УНН.   Як повідомляється, голосування було організовано за зверненням командирів деяких військових частин Севастопольського гарнізону.    “У Севастополі 11 березня на ділянках №90 і №172 з 9 до 16 годин (мск) відбулося дострокове голосування 550 військовослужбовців, які в день виборів будуть за межами країни”, – цитується відповідь так званого виборчкому Севастополя.

Голосування натовпу військових, яких відправляють за кордон аж ніяк не у туристичну поїздку, наглядно демонструє «прєімущєства помєрєть за Россію» для тих, хто свого часу підтримав окупацію Криму…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , , , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру