Українська армія отримає новенькі танки “Оплот”, а разом з “Джавелінами” – і ракетні комплекси “Корсар” і “Стугна”

Дата: 24.02.2018
Автор:

До кінця 2018 року Збройні сили України отримають танки “Оплот” та протитанкові комплекси “Стугна” і “Корсар”. Про це повідомив начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

Він пояснив, що в основі протитанкових комплексів будуть засоби вітчизняного виробництва.

“Це сучасне і потужне озброєння. Вже визначено, які підрозділи яким комплексом повинні бути оснащені. І вже до кінця поточного року ми суттєво підвищимо свою протитанкову оборону”, – зазначив Муженко.

Водночас начальник Генштабу впевнений, що американські ПТРК “Джавелін”, які Україна готується отримати найближчим часом, значно підніме психологічну стійкість українських військових та серйозно оснастить підрозділи.

“Хоча наші комплекси – і “Корсар”, і “Стугна” – трішки відрізняються від “Джавелінів” – за принципами застосування та наведення, але вони мають більшу дальність ураження і більші потужності. Вони будуть доповнювати один одного”, – зазначив Муженко

Довідка: “Оплот” – сучасний український основний бойовий танк, розроблений Харківським конструкторським бюро машинобудування. Танк призначений для ураження вогнем усіх видів наземних (надводних) і низьколетючих на малих швидкостях повітряних цілей в умовах вогневої протидії супротивника. Рішення широкого кола бойових завдань можливе у різних кліматичних, метеорологічних і дорожніх умовах.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру