У зйомках історичного фільму “Король Данило” задіяно 40 каскадерів – найбільше від часу розвалу СРСР

Дата: 13.02.2018
Автор:

Під Львовом тривають зйомки українського повнометражного фільму “Король Данило”, спеціально для яких було збудовано середньовічне містечко Холм та повністю відтворено інтер’єри середини XIII ст.

“Жанр фільму — героїчний епос на історичну тематику. Водночас — це суміш екшену, драми, елементів комедії й трилера. Фільм пропонує нашу інтерпретацію історії короля Київської Русі Данила Романовича, який був визнаний Східною та Західною церквами як правитель найбільшої у Середньовіччі території. Цей фільм — художня інтерпретація життя Данила, мета якої — перенести глядача у Середньовіччя з його принципами, пристрастями, думками, почуттями, емоціями тощо. Ми виключаємо документалістику. Лише художній підхід!”, – розповів DT.UA режисер Тарас Химич.

До зйомок у фільмі вперше запрошено 40 українських каскадерів під керівництвом І. Юрчишина, який працював в американському телесеріалі “Марко Поло” та в інших українських і закордонних проектах.

На сьогодні — це найбільша кількість вітчизняних каскадерів, залучених у роботу над українським фільмом, від часів розпаду союзу.

Паралельно зі зйомками, актори мають тренувальні табори, де ретельно працюють із тренерами, майстрами бою на мечах тощо, оскільки у стрічці використовується багато зброї, і всі мають володіти нею правильно й ефектно.

Прем’єра “Короля Данила” очікується у травні 2018-го.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру