Згадаймо захисників Донецького аеропорту…

Дата: 20.01.2018
Автор:

Це фото українських воїнів, зроблене Сергієм Лойком у Донаеропорту, потрапило на обкладинку "Лос-Анджелес Таймс"

У Києві та по всій Україні вшановують пам’ять загиблих у 2014-2015 роках захисників Донецького аеропорту (ДАП) – “кіборгів”.

Зокрема, як повідомляє агентство “Інтерфакс-Україна”, захід під назвою “Герої “Кіборги” 242″ відбувся в суботу, 20 січня у столиці України, в Центральному будинку офіцерів.Родичам і близьким загиблих вручили відзнаки Міноборони України і грамоти “Української асоціації інвалідів АТО”. Також тут пройшла фотовиставка загиблих захисників ДАП і відбувся концерт за участю академічного “Зразково-показового оркестру Збройних сил України” та низки українських виконавців.

Донецький аеропорт ім.Прокоф’єва став місцем протистояння сил АТО і бойовиків так званої “ДНР” 26 травня 2014 року, оборона об’єкта тривала 242 дні. 19-20 січня 2015 року внаслідок підриву бойовиками колон, які тримали бетонні перекриття аеропорту, загинули близько 60 добровольців, які зголосилися обороняти цей об’єкт. 21 січня 2015 року сили АТО змушені були відійти через повне руйнування об’єкта і закріпилися в сусідніх населених пунктах. Перестрілки в цьому районі продовжуються і зараз. Неофіційний слоган “кіборгів” – “Вони витримали, не витримав бетон”. За даними народного депутата Тетяни Ричкової, під час оборони ДАП загинули 1 тис. 541 український солдат і 14 тис. 600 бойовиків.

Пам’ять загиблих захисників Донецького аеропорту вшановується 20 січня.

21 січня в аеропорту “Бориспіль” відбудеться виступ найкращих військових оркестрів у зв’язку з річницею героїчної оборони ДАП у рамках Всеукраїнської акції пам’яті.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру