На Черкащині автомобілі зі снігових заметів рятує бронетранспортер з приватного військового музею

Дата: 19.01.2018
Автор:

У Звенигородському районі Черкащини нечуваний снігопад спричинив оголошення 19 січня надзвичайного стану. Ще зранку метеостанція “Звенигородка” зафіксувала випадання 32,2 мм опадів, що становить 291(!) відсоток декадної норми. Снігопад позбавив електроенергії 10 населених пунктів району та спричинив затори на дорогах.

На ліквідацію наслідків негоди було задіяно більше 70 одиниць техніки різної форми власності – зокрема, і бронетраспортер з гаслом на борту “Воля народу – понад усе!” приватного військового музею Олега Бойка, який ще напередодні, 18 січня, не чекаючи ні на які засідання і рішення штабів, вирушив на порятунок автомобілів у районі Богачівки й Козацького. З узбічь і заметів колишній “афганець”, а нині військовий волонтер за день витягнув 30 легкових та вантажних автомобілів. Продовжив рятувати людей від негоди і 19 січня, допомігши ще кільком десяткам водіїв.

Затрачені гроші, час і паливо він не рахує, – сміється, що шкода лише штанів, які порвав, витягуючи загрузлих у снігу, та танкового троса, який лопнув, коли тягнув із замету добряче завантаженого МАЗа…

Петро ДОБРО, фото Сергія РАДЧЕНКА (Facebook)

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру