У Черкасах пройде Пам’ятна акція “Аеропорт: 242 дні пекла”

Дата: 18.01.2018
Автор:

У Черкасах згадуватимуть події 2014-2015 років, коли у ході боїв за Донецький аеропорт українські добровольці та кадрові військові прославили свої знамена, а російські окупанти та їхні прислужки зганьбилися, протягом 242 днів вкриваючи своїми трупами підступи до аеропорту.

Пам’ятна акція “Аеропорт: 242 дні пекла”, за участі учасників боїв за аеропорт, яких вороги прозвали “кіборгами”, розпочнеться у Черкаському обласному краєзнавчому музеї 19 січня о 13-00.

Нагадаємо: про бої в Донецькому аеропорту та про його захисників Леонід Кантер та Іван Ясній створили повнометражний документальний фільм «Добровольці Божої Чоти». В. Тимчук написав поему «Донецький аеропорт». 2015 року у київському видавництві «Брайт-Брукс» вийшов роман «Аеропорт» Сергія Лойка, чия фотогалерея “кіборгів” свого часу прикрасила навіть першу шпальту газети “Лос-Анджелес Таймс”.

У 2017 році грандіозний успіх мав повнометражний художній фільм «Кіборги» режисера Ахтема Сеїтаблаєва (покази тривають досі, а Польща, Канада, Естонія, Латвія, Литва та ряд інших країн вже ведуть перемовини про показ фільму для своїх глядачів).

Нині триває робота над кінофільмом «Ілюзія спокою», теж присвячена цим боям.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру