Погана новина для ворогів: США вирішили надати Україні летальне озброєння!

Дата: 24.12.2017
Автор:

Рішення США про надання Україні летальної оборонної зброї – “принципове і довгоочікуване рішення” та “гідна відповідь на продовження окупації Росією української території”. 

Про це заявив президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook, коментуючи рішення  Держдепу США щодо надання Україні “посилених оборонних можливостей”.

“Як і домовлялися з президентом Дональдом Трампом, без зайвого галасу, спокійно, Україна отримає летальну оборонну зброю зі США. Це принципове та довгоочікуване рішення Американської адміністрації було підтверджено під час моєї вчорашньої розмови з Держсекретарем Рексом Тіллерсоном“, – зазначив Порошенко.

Він додав, що ця зброя у руках українських воїнів  “не для наступу, а для рішучої відсічі агресору, захисту українських воїнів та мирного населення, а також ефективної самооборони відповідно до ст.51 Статуту ООН”.

“Це також трансатлантичне щеплення від російського вірусу агресії. … Такий крок в тандемі з посиленням санкцій проти Росії - гідна відповідь на продовження окупації української території, невиконання Москвою своїх зобов’язань, та продовження накачування Донбасу важкою зброєю”, – заявив президент України.

Він також подякував Трампу “за лідерство, чітку позицію наших американських друзів та рішучу двопартійну підтримку України”.

Як відомо, президент США Дональд Трамп оголосить про схвалення ним плану продажу протитанкових ракет Україні, повідомив американський телеканал ABC News з посиланням на співрозмовника у Держдепі.

Загальна вартість оборонного пакету складе 47 млн ​​доларів. Він буде включати 210 протитанкових ракет і 35 пускових установок.

Українська правда

 

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру