У 2018 році фільм “Король Данило” відтворить події 1238 року…

Дата: 24.12.2017
Автор:

«Король Данило» — майбутній історичний бойовик Тараса Химича. Прем’єра запланована на травень 2018 року. Фільм створюється спільнокоштом, збір 4 млн гривень кошторису фільму на платформі «Na-Starte» розпочався 13 липня 2017 року.

1238 рік. Князь Данило зі своїм братом Васильком нападають на прикордонний замок таємного ордену. Завдяки своїй винахідливості Данило захоплює магістра в полон. Останній переконує князя стати його союзником у боротьбі з могутнім ворогом зі Сходу.

Хан Батий нападає на Русь і знищує Київ, як і попереджав магістр. Починається мобілізація та створення міст-фортець. Таке рішення не подобається галицьким боярам, вони готові домовитися з ханом заради спокійного ведення власних справ. Хан Батий не поспішає продовжувати наступ, бо в нього інший план. Серед наближених князя є зрадник, який діє в інтересах галицьких бояр і вигадує підступи проти князя та його рідних. Коли боярам не вдається схилити Данила до співпраці, вони виступають війною проти нього, залучивши найманців. Війну з боярами Данило блискавично виграв, але не без втрат.

У цей момент приїжджає магістр із пропозицією від Папи Римського, а Хан Батий висилає князеві ультиматум. Одночасно при загадкових обставинах гине дружина Данила Анна. Данило несподівано для всіх вирішує їхати особисто до хана на перемовини. Незважаючи на великі випробування, доля усміхнулася Данилові і він повертається додому живим. За допомогою магістра князь отримує корону від Папи Римського і стає першим королем Русі…

Фільм знімають на Прикарпатті, де збудоване спеціальне середньовічне містечко, яке після завершення зйомок не розбиратимуть — залишать як музей. Зйомки також відбуватимуться у майже 30 локаціях на Поділлі та в Центральній Україні…

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру