Командувач армії США у Європі пояснив, чому постійно носить синьо-жовту стрічку

Дата: 04.12.2017
Автор:

Командувач армії США в Європі, генерал-лейтенант Бен Годжес вже три роки носить на своєму наплічнику синьо-жовту стрічку. Жартує, що вже дуже забруднилась від постійного носіння.

Він розповів, що для нього це не лише кольори українського прапора – це вияв ставлення українців до натівських військовослужбовців, передає Радіо Свобода.

За його словами, стрічку він отримав від однієї українки три роки тому у Львові, де тоді проходили навчання на Яворівському полігоні.

“Я був у камуфляжній формі. Литовський офіцер, оскільки розмовляв російською, відповів і сказав, що ми з НАТО. Жінка розплакалась і почала дякувати за те, що представники американської армії і союзники приїхали для того, щоб підтримати. Вона зняла стрічку зі своєї сумочки і віддала її мені. Я ношу стрічку наплічнику. Це як нагадування про ті очікування, які Україна має щодо підтримки з боку США”, – поділився командувач американської армії.

Генерал-лейтенант підкреслив, що саме від синьо-жовтої стрічки розпочалась його симпатія до України та українців. Він часто буває на Яворівському полігоні, де американські військові інструктори проводять тренування для українських бійців.

“Коли я був у військових шпиталях у Києві, Харкові, Маріуполі, Дніпрі, то чув від українських бійців, що їм багато допомогло, як медичне устаткування, так і ті навики, які вони отримали під час навчань на Яворівському полігоні. Я пишаюсь українськими чоловіками та жінками, які служать у Збройних силах України. Українські солдати у дуже складних умовах зуміли зупинити російські війська, а також сепаратистів, які діють під керівництвом Росії”, – наголосив Годжес.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру