Прогнози щодо постачання Україні летальної зброї: вона повинна надійти від США, Канади, Великобританії та Польщі

Дата: 19.11.2017
Автор:

Сенатор США, член комітету з питань збройних сил Джеймс Інгофф надіслав листа президентові Сполучених Штатів Дональду Трампу із закликом узгодити надання Україні оборонних летальних озброєнь, повідомляє УНІАН.

Інгофф підкреслив, що його лист відображає підтримку 27 сенаторів, які на початку року закликали президента Дональда Трампа розширити обсяги оборонної допомоги Україні. “Триваюча агресія Росії і її постійна відмова поважати територіальну цілісність України вимагає від нас – тих, хто поважає правовий порядок, сильної відповіді. І ця відповідь має бути в наданні летального озброєння в рамках підтримки України”, – йдеться в листі.

Летальну зброю Україні для захисту від російської агресії мають надати не лише США, а й інші країни, зокрема Канада, Велика Британія та Польща. Про це заявив голова виконавчої ради Євроатлантичного товариства у Варшаві, екс-міністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич, повідомляє “Укрінформ”.

“Заяви з боку американських чиновників є досить серйозними. Побачимо, чи це викується в якісь конкретні дії не лише з боку США, але згодом і з боку інших європейських країн. Найбільш ймовірно, що до США долучаться Канада, Велика Британія і Польща”, – запевнив Онишкевич.

Януш Онишкевч наголосив, що від самого початку підтримує ідею надання Україні летальної зброї для захисту своєї території.

“Чим сильнішою є Україна, тим більші шанси, що регіону не загрожуватимуть додаткові авантюрні дії Росії. Натомість, чим слабшою буде українська армія, тим більшою є спокуса Росії до подальшої агресії”, – додав експерт.

Окрім цього, екс-міністр нацоборони Польщі переконаний, що підтримувати українську армію потрібно не лише “матрацами чи шоломами”, але й поставками конкретних видів озброєнь та техніки.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру