Тиждень, що минає: перемоги і досягнення України

Дата: 29.10.2017
Автор:

Тиждень, що минув, приніс Україні низку перемог. Це те, що наша країна реально досягла завдяки праці селян, робітників, науковців… Ну і політиків та урядовців, як же без них?

Український інтерес” вирішив нагадати читачам про досягнення України за тиждень.

Українка Анастасія Лисенко здобула три медалі найвищого ґатунку на змаганнях молодіжного чемпіонату Європи, які проходили у албанському місті Дуррес. Лисенко стала найсильнішою у дисциплінах: 124 кілограми в ривку, 150 кілограмів у поштовху та 274 загалом. Спортсменка виступала у найбільшій ваговій категорії – понад 90 кілограм.

 


Українка перемогла на чемпіонаті Європи з важкої атлетики. Фото: УНІАН

 

Українські військові третього окремого полку спеціального призначення з Кропивницького здобули срібло на міжнародних змаганнях Cambrian Patrol у Британії. Учасники мали пройти 50 миль гірською місцевістю у штормову погоду за дві доби, працювати з агентами, “місцевим населенням”, знешкоджувати терористів і звільнювати цивільних заручників, допитувати і працювати з полоненими, розміновувати місцевість. Також серед завдань – форсування водних перешкод у горах з температурою води +6, зачистка поселень, розвідка, розмінування, надання першої медичної людям з травматичними ампутаціями.

 


Українські військові здобули срібло у змаганнях Cambrian Patrol. Фото: Facebook / Roman Sinicyn

 

Україна поліпшила свої позиції у рейтингу легкості ведення бізнесу за версією Світового Банку Doing Business на чотири позиції і піднялася на 76-е місце. Тепер ми 76-ті серед 190 країн.

 


Україна піднялася у рейтингу Світового Банку Doing Business. Фото: aktuelno.net

 

Національна паралімпійська збірна команда України зі спортивних танців на візках тріумфувала на чемпіонаті світу. У здобутку українських танцюристів 17 медалей, серед яких – 9 золотих, 4 срібних та 4 бронзових. За кількістю нагород вони посіли перше місце у світі.

 


Паралімпійська збірна України з танців здобула першість на ЧС. Фото: прес-служба НКСІУ

 

Відразу двоє вітчизняних спортсменів Павло Коростильов та Олег Омельчук вибороли призові місця у стрільбі на 10 метрів на Кубку світу-2017 із кульової та стендової стрільби.

 


Українські стрільці “влучним пострілом” підкорили Кубок світу в Індії. Фото: НОК

 

Британська аутсорсингова асоціація Global Sourcing Association (GSA) назвала Україну кращою країною в 2017 році з надання послуг аутсорсингу. IТ-індустрія України посідає третє місце зі вкладу у ВВП країни і експортує продуктів і послуг на 2,5 мільярди доларів. Очікують, що до 2020 року експорт IТ-компаній України досягне десяти мільярдів і займатиме 5,7% у ВВП країни.

 


Український аутсорсинг відзначили на світовому рівні. Фото: Baker Tilly Ukraine

 

В Україну повернулись кримськотатарські активісти Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз. Зі звільненням борців за свободу Україну вже привітали в Європейському Союзі. У Парламентській асамблеї ради Європи оголосили, що звільнення кримськотатарських лідерів – це крок у правильному напрямку.

 


Перші слова Умерова та Чийгоза по поверненні в Україну. Фото: Апостроф

 

Таким видався цей тиждень для України. Це не всі українські перемоги – лише те, що на слуху. “Український інтерес” просто хоче нагадати, що наша країна – зовсім не територія суцільної “зради”, як люблять розповідати деякі політики. Українцям таки є чим пишатися!

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру