Ветерани АТО повернулися до Києва після тріумфального виступу на Марафоні морської піхоти у США

Дата: 27.10.2017
Автор:

З Вашингтону до Києва повернулись одинадцять ветеранів АТО, які брали участь у 42-y Марафоні морської піхоти. Вони прибули до аеропорту “Бориспіль”, передає кореспондент “Українського інтересу”.

У марафоні брали участь 11 українців – Артем Лукашук, Павло Солоха, Юрій Дмитренко, Олександр Маланіч, Микола Рудик, Єгор Терехов, Роман Боярин, Дмитро Блохін, Вадим Свириденко, Олександр Чалапчій та Юрій Писарчук.

Усі учасники отримали серйозні поранення та ампутації різного ступеня тяжкості під час виконання службового обов’язку із захисту України, а тепер повертаються до життя після тривалого періоду реабілітації.

“Ми спочатку відстоювали кордони України в АТО. А зараз ми відстоюємо нашу країну на таких змаганнях. І показуємо- наша держава незламна духом. У кожного учасника було бажання подолати цю дистанцію не дивлячись на труднощі. Але кожен мав надзвичайну силу духу. І підтримка земляків нам допомагала надзвичайно. У команді 10 хлопців. Я подолав 10 кілометрів”, – розповів капітан команди Вадим Свириденко у коментарі журналістам.

Також Свириденко розповів, що українців дуже підтримували американці, “коли бачили що ми українська армія”.

“Вони дякували нам за службу. І неймовірна підтримка української діаспори. Українські прапори були скрізь”, – поділився враженнями капітан української команди.

Зустрічати ветеранів АТО до аеропорту “Бориспіль” приїхали рідні та близькі.

 Нагадаємо, 23 жовтня у Вашингтоні українська команда здобула десять медалей: п’ять на 10 км забігу, чотири медалі на 42 км і одну на ручному велосипеді.

www.uain.press

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру