Чеченка-снайпер Аміна Окуєва стала співавтором проекту “Новітні казки України”, у якому знялися волонтери, воїни, журналісти – патріоти України

Дата: 07.10.2017
Автор:

Журналістка "1+1" Євгенія Цвітанська, яка спеціалізується на репортажах із зони АТО, знялася у ролі Червоної Шапочки...

Відома в Україні учасниця війни на Сході України, чеченка-снайпер Аміна Окуєва стала співавтором проекту  ”Новітні казки України”, у якому реальні люди, які виявили себе у сьогоднішній російсько-українській війні, постають перед читачами-підлітками в образах відомих казкових персонажів. 

Зокрема, міський голова Дніпра Борис Філатов взяв участь у незвичному проекті. Автори новітніх казок зазначають, що Дніпро – це місто, яке, подібно до чарівного бастіону, встав на захист України від жорстоких ворогів, що прийшли з півночі.

“У Дніпро перебралися багато біженців, туди привозять багатьох наших важкопоранених захисників, щоб вони отримали висококваліфіковану медичну допомогу. А ще в цей важкий військовий час, не дивлячись на пов’язану з ним навантаження, Дніпро, як не дивно, розквітає: якісно ремонтую дороги, приводять до ладу вулиці і парки, створюють патріотичні музеї і пам’ятники. Впевнені, що багато в чому все це відбувається завдяки зусиллями мера Дніпра – Бориса Філатова. Тому ми і захотіли розповісти дітям про це чудове місто і про цю дивовижну людину в одній з наших казок – “Чарівник Смарагдового міста”, – переконані автори проекту.

Борис Філатов розповів, що одразу відмовився взяти участь у цьому проекті, проте згодом погодився.

“Коли чарівна і, одночасно, дуже холоднокровна Аміна Окуєва звернулася до мене з пропозицією взяти участь у проекті “Новітні казки України”, то я довго сміявся. Але після того, як творцям проекту  вдалося вмовити навіть легендарного генерала Гордійчука і великого військлікаря Всеволода Стеблюка, то моє серце здригнулося. Тож зустрічайте, ваш Гудвін. Великий і жахливий. Чарівник Смарагдового міста. Міста, яке зупинило орди мавп з Півночі”, – прокоментував Філатов.

Створення збірки з відомими казками, адаптованими на новий український лад, півроку тому започаткували боєць АТО Аміна Окуєва та фотограф Олександра Лисицька. Невелика перерва в реалізації проекту була пов’язана з невдалим замахом на Аміну та її чоловіка, під час якого російський кілер, який намагався їх вбити, отримав кулі від Аміни…

«Новітні казки…» допоможуть дітям краще зрозуміти історію сучасної України та більше дізнатися про героїв, які боронять свою країну. Автори проекту не виключають: збірка буде цікавою не лише для дітей, а й для дорослих.

Участь у проекті також взяли екс-міністр молоді та спорту, ветеран АТО Дмитро Булатов у ролі Робіна Гуда, продюсер телевійзної програми “Антизомбі” Оксана Дихніч – Аліса в Задзеркаллі, журналіст ТСН Євгенія Цвітанська – Червона Шапочка, актриса та волонтер Алла Мартинюк – Рапунцель та інші.

Слідкувати за новинами «Новітніх казок…» можна на офіційній сторінці проекту в соціальній мережі.

У ролі Робін Гуда - Дмитро Булатов, екс-міністр молоді та спорту, який встиг повоювати на Луганщині у складі 92-ї ОМБр ЗСУ

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру