Під склепінням Московської брами Печерської фортеці в Києві відкриють Мартиролог загиблих у боях за Україну

Дата: 05.10.2017
Автор:

14 жовтня о 12:00  у Національний музей історії України у Другій світовій війні запрошуються родини загиблих Народних Героїв України та усіх Народних Героїв, що будуть мати час долучитися до зустрічі. Адреса музею Київ, вул. Лаврська, 27.

“Національний музей історії України у Другій світовій війні відкрив мультимедійний проект, присвячений загиблим внаслідок російської агресії на сході нашої країни, – повідомляється у “Фейсбуці” на офіційній сторінці проекту “Народний герой України”.

- Мартиролог загиблих у боях за незалежність і територіальну цілісність України розміщено під склепінням Московської брами ХVІІІ століття, яка свого часу була південним в’їздом до Печерської фортеці. Через неї проходила Стара Наводницька дорога, що вела на Москву. Саме звідти в ХХІ столітті прийшла до України війна, яка день за днем забирає життя наших найкращих громадян.

На сьогодні Мартиролог містить 3159 прізвищ та 3044 портретів загиблих військовослужбовців з усіх силових відомств України, волонтерів та громадських активістів, долі яких обірвала підступна війна. Є серед них і імена наших Народних Героїв.

Запрошуємо сім’ї і друзів загиблих та всіх небайдужих до вшанування Героїв сучасності у Національний музей історії України, де 14 жовтня виняткову експозицію присвятять і покажуть родичам загиблих воїнів.

Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а віднедавна і День захисника України – це не тільки священна нагода ще раз подякувати і помолитися за спокій наших полеглих побратимів, а й можливість поспілкуватися і підтримати їх родини. На Вас чекатиме не тільки тепла зустріч і хвилюючі миті вшанування героїв, а й концертна програма, присвячена воїнам, і розваги для ваших дітей”.

 

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру