Старовинний камінь, знайдений у Швейцарії, допоміг… в сучасній інформаційній війні за Волю України

Дата: 02.10.2017
Автор:

У Швейцарії знайдено порослий мохом камінь з написом-присвятою, зробленим 71 рік тому: “Борцям за Волю України 1918-1946 років”.

Андрій Гетьман, що пише тексти пісень для гурту “Мірко Саблич”, який бореться на інформаційному фронті проти російських окупантів, написав з цього приводу нову пісню – “Бойова вишиванка”. Таким чином, старовинний пам’ятник, створений невідомим українцем, і в наш час допоміг продовжити священну місію боротьби за Волю…

“В цих людях найбільше захоплює відданість українській ідеї попри повну нереалістичність її здійснення… Взяти хоча б цей камінь… Щось в ньому є сакральне… Де та Швейцарія, де 1946 рік, де та незалежна Україна… А вони взяли і написали: як могли, де могли… Бо шанували Рідну Землю, її захисників… Хоч шансів в цій боротьбі просто не було… От де відданість справі, – написав Андрій Гетьман на своїй сторінув у “Фейсбуці”. – Слава вам, українські воїни, і шана тим безіменним патріотам, що витесали цей пам’ятний знак! На пошану наших воїнів пісня про ще один український сакральний символ: ВИШИВАНКУ “Бойова вишиванка”!”

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags:



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру