Бездумна заява головного психіатра Міноборони спричинила масовий флешмоб ветеранів АТО у соцмережах

Дата: 25.09.2017
Автор:

Один з прикладі флешмобу у соцмережаї - світлина у Facebook ветерана 131-го розвідбату, УНСОвця Ігоря Мазура ("Тополі")

Ще 18 вересня головний психіатр Міноборони Олег Друзь назвав 93% учасників АТО “потенційною загрозою для суспільства – “скритий ворог”. Такі заяви спричинили справжній шквал обурення, який не вщухає досі.

У той день посадовець виступав на круглому столі Комітету ВР з питань охорони здоров’я, де головною темою були психологічна реабілітація учасників АТО і зменшення кількості самогубств.

“Як свідчить міжнародний досвід, учасники бойових дій після повернення до мирного життя можуть стати загрозою як для власних сімей, так і для всього суспільства. За статистикою, 93% з них потребують кваліфікованої підтримки та допомоги внаслідок дії бойових стрес-факторів. Розлади характеризуються високим рівнем конфліктності, підвищеною агресією, низькою працездатністю, загостренням та розвитком хронічних захворювань, алкоголізмом, наркоманією, асоціальною поведінкою, підвищенням рівня суїцидів, скороченням тривалості життя”, – сказав він на засіданні.

Ветеран АТО і волонтер Мартін Брест написав про ці заяви на власній сторінці у Facebook.

“Головний психіатр МОУ, начальник клініки психіатрії ГВКГ полковник Друзь Олег Васильович сьогодні на “комітеті по вопросам охорони здоров’я” заявив (прочитав зі своєю презентації), що 93% учасників АТО є потенційною загрозою для суспільства (“Скритий ворог”). За його словами, 93% нас – проблемні, і нас потрібно лікувати”, – сказав він.

Офіційна відповідь на скандал не забарилася – міністр оборони Степан Полторак звільнив Друзя і призначив службове розслідування.  Але заява Друзя вже стала поштовхом до початку масового флешмобу у соцмережах з хештегом #1_із_93%.  Користувачі соцмережах публікували серію фотожаб з цього приводу, а також продовжують різко висловлюватись щодо заяв Друзя.

Дехто навіть вирішив продавати шеврони “Каратель” із написом 93%…

www.tsn.ua

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 4 від квітень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру