У Катеринополі на Черкащині готуються до відкриття пам’ятника отаману Семенові Гризлу

Дата: 19.09.2017
Автор:

На 22 вересня у смт Катеринопіль на Черкащині заплановане урочисте відкриття пам’ятника знаменитому повстанському отаманові Семену Гризлу та всім землякам, які полягли у боротьбі за Волю України.

О 10-00 22 вересня вшанування розпочнуться з покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзареві української нації – Тарасові Шевченку, після чого учасники вшанувань урочистою ходою вирушать до новозбудованого пам’ятника отаманові Звенигородського коша Вільного Козацтва Семнові Гризлу – уламка чорної скелі з гранітою стелою з портретом отамана і словами, присвяченими славним предкам…

Після урочистої частини з освяченням пам’ятного знаку – у приміщенні місцевого ліцею демонструватиметься фільм про Семена Гризла, а у Вікнинському НВК пройдуть патріотичний флешмоб і показові спортивні виступи.

О 13-00 розпочнеться Козацька Рада і засідання Круглого столу на тему «Співпраця Черкаського Крайового Товариства Українського Козацтва з освітніми закладами області по національно-патріотичному вихованню молоді засобами козацької педагогіки. Обмін досвідом роботи».

Довідка

Гризло Семен Григорович (*1887?, м. Кальниболото Звенигородського пов. Київської губ. (нині Катеринопіль Черкаської області) — †3 березня 1921 р., Звенигородщина). Брав участь у повстанні 1905 року на броненосці «Потьомкін». Військовий і громадський діяч часів УНР; організатор Вільного козацтва, Генеральний осавул Вільного козацтва (з 3 жовтня 1917 року), повстанський отаман.  Військове звання — сотник Армії УНР, полковник Вільного козацтва.

Поделиться в соц. сетях

Share to LiveJournal
Share to Odnoklassniki

Tags: , ,



Напишіть відгук

Свіжий випуск

Газета 'Козацький край' номер 3 від березень 2024

дружні сайти

ТМ “Еко-Ферма”

Музейно-етнографічний комплекс “Дикий Хутір”

Світовий Конґрес Українців

Млини України

Млини України

Туристична компанія “Від Краю – до Краю”

Від краю до краю

© 2011-‘2024’.Вільне Козацтво Холодного Яру